Maak kennis met de visie van … De Aloysiusstichting

23-12-2019

Sterk onderwijs voor een betekenisvolle toekomst

Wij bieden onze leerlingen het sterke onderwijs dat zij verdienen en sluiten aan bij hun belevingswereld, talenten en toekomstkansen. Mens worden op ene school, omgaan met jezelf en de ander en leren wat vervolgonderwijs, werkgevers en onze samenleving vragen: wij richten ons op die brede ontwikkeling. Zo bieden wij leerlingen perspectief op een betekenisvol bestaan in relaties, werk, vrije tijd , gezondheid wonen en ‘meedoen’ in de wereld.

Niet alleen ‘straks’ moeten onze kinderen en jongeren veel hebben aan wat zij bij ons leren. Ons onderwijs is ook nú van betekenis voor onze leerlingen. Wij zorgen dat zij met plezier naar school gaan, spreken hun motivatie aan, versterken hun eigenaarschap en eigenwaarde en halen er samen met ouders uit wat erin zit.

Voorwaarde voor sterk onderwijs is een sterke basis. Daaraan weken wij permanent. Goede kwaliteit, onze onderwijsvisie zichtbaar in de praktijk en een ijzersterk pedagogisch klimaat zijn hiervoor een aantal belangrijke pijlers. Ook de vier koers thema’s voor 2020-2024, zijn gericht op versterking van ons onderwijs. Wij ontwikkelen toekomstgerichte onderwijsconcepten, bouwen aan educatief partnerschap met ouders, werken intensief samen me netwerkpartners en verdiepen onze cultuur gestuurde manier van werken.