VSO schoolverlaters komen moeilijk aan werk en stageplek

04-11-2020

Als leerling op een VSOschool is er een groot negatief effect van de coronacrisis op het aantal beschikbare stageplekken en leerbanen. In het VSO, Pro en MBO zijn hierin grote tekorten ontstaan, met name in de sectoren orde en veiligheid, horeca, welzijn, ict en zorg. Het ontbreken van stage- en leerplekken maakt de stap voor (voormalig) leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs naar de arbeidsmarkt nog ingewikkelder. We vragen hier als LECSO steeds aandacht voor en denken actief mee met de verschillende instanties die hier wat in kunnen betekenen. 

Jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) komen na hun opleiding nauwelijks aan het werk. Jongeren met een uitstroomprofiel ‘arbeid’ belanden steeds meer in een uitkering.

Lees hier het hele bericht