Nice to know overzicht week 49

02-12-2020

Lifehacks voor meiden met autisme

In de periode van 8 tot 18 jaar kan het leven behoorlijk ingewikkeld zijn. Als meisje met autisme kun je je handen vol hebben aan alle uitdagingen van het dagelijks leven.

Lifehacks voor meiden met autisme is een eigentijds geschreven boek voor meisjes en meiden met autisme. Ook hulpverleners kunnen dit boek goed gebruiken om meisjes inzicht en handvatten te geven hoe om te gaan met hun autisme in specifieke situaties. En het helpt bestaande opvattingen over autisme bij meisjes te verhelderen en waar nodig te nuanceren. 

Voor meer info en/of bestellen: klik hier

Voor de Jeugd Dag 2020

Op 2 november jl. heeft de Voor de Jeugd Dag 2020 plaatsgevonden, digitaal vanuit de Westergasfabriek. Lees op deze website hier alles over of kijk naar deze film.

Jongpit.nl.

Het doel van de website JongPIT.nl is dat jongeren met een chronische aandoening of beperking de regie hebben over hun leven. Dat ze meegenomen worden in beslissingen die over hen gaan. 

Neem een kijkje op deze website voor meer informatie.: 


Denk mee over de Kennisagenda Onderwijs

Werk jij in het onderwijs, doe je onderzoek naar onderwijs of ben je betrokken bij onderwijsbeleid of maak je onderwijsbeleid en stel jij jezelf die vragen weleens? Denk dan mee over de Kennisagenda! 

Er zijn verschillende mogelijkheden om een bijdrage te leveren! Kijk op deze pagina voor meer informatie. 


Klassen – Human

Een documentaireserie over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs

Lukt het school om het verschil te maken? Dit is de vraag die Sarah Sylbing en Ester Gould, makers van de bekroonde serie Schuldig, zich voor hun nieuwe documentaireserie Klassen stelden. Wederom strijken ze neer in Amsterdam-Noord, dit keer richten ze hun pijlen op de kinderen van groep acht. Elf jaar zijn ze als het eindadvies voor de middelbare school valt dat de rest van hun leven zal beïnvloeden. Niet alle kinderen kunnen terugvallen op steun van hun ouders, sommigen staan er helemaal alleen voor. Gelukkig zijn er nog leraren die zich om hen bekommeren. Maar is dat genoeg?

In de serie worden verschillende leerlingen gevolgd, op school, thuis en in de wijk. De afleveringen laten maar al te goed zien dat het uitmaakt waar je wieg staat, maar vooral wat een impact en verantwoordelijkheid scholen hebben. Niet alleen leerlingen worden gevolgd, ook leerkrachten, schoolleiders, bestuurders, politici en ouders/verzorgers. Diverse perspectieven en inhoudelijke thema’s worden aangestipt.

De zevendelige serie Klassen begint vandaag om 21:25 uur op NPO 1.

Lees meer over de serie door hier te klikken.