Nice to Know, week 6

11-02-2021

Item 1: Quickscan Burgerschap

De QuickScan Burgerschap is een hulpmiddel voor de school om een beeld te krijgen van de stand van zaken met betrekking tot het burgerschapsonderwijs in de eigen school. De uitkomsten maken inzichtelijk hoe het burgerschapsonderwijs op dit moment in de school ervaren wordt. Het is een hulpmiddel om in gesprek te gaan, zodat je gezamenlijk de koers en ontwikkelpunten kunt bepalen.

In deze video nemen we je in 4 minuten mee door het hele instrument.

Item 2: Steun bieden in de klas bij verwaarlozing of mishandeling

Tijdens de eerste lockdown werden in Nederland naar schatting veel meer kinderen slachtoffer van kindermishandeling. Dat blijkt uit dit rapport. Hoe kan een leerkracht deze kinderen steunen in de klas? Hoe kun je hen helpen ontstressen? En leren omgaan met ingewikkelde emoties?

Augeo Foundation biedt de cursus ‘Steun bieden in de klas’ gratis aan (gemaakt voor docenten in het primair (speciaal) onderwijs). Je. De cursus wordt tot 8 april 2021 gratis aangeboden.

Voeg op de site de cursus toe aan je winkelmandje, registreer je, gebruik activeringscode: STEUN