100 miljoen euro extra voor ventilatie

Thema: Corona

16-08-2021

Dit jaar 100 miljoen euro extra uit voor de verbetering van ventilatie op scholen. Het geld komt uit een potje dat daar pas in 2023 voor beschikbaar zou komen, meldt demissionair minister Arie Slob,

Het kabinet heeft in totaal 360 miljoen euro uitgetrokken om de komende drie jaar het binnenklimaat op scholen te verbeteren. Dat moet er ook aan bijdragen dat het coronavirus zich binnen onderwijsinstellingen minder snel kan verspreiden.

De belangstelling voor de regeling is zo groot dat het budget van 100 miljoen euro voor dit jaar al voor de zomer zo goed als op was. Met het extra bedrag voor 2021 kunnen alle aanvragen die zijn ingediend in de eerste helft van het jaar worden gehonoreerd. Daarna blijft er “ruim voldoende” over voor een tweede ronde, aldus de demissionaire minister.