Het GOngres, ben jij er ook bij?

22-09-2021

Live vanuit de Stadstuin in Utrecht vindt op 5 november van 10.00 tot 11.45 uur de eerste editie van Het GOngres plaats. Ben jij er ook bij?

Tijdens deze interactieve webinar staan wij stil bij de uitdagingen waar onze sector mee te maken heeft en reflecteren wij op onze eigen rol. Wat kunnen wij samen doen in het belang voor onze ruim 91.000 leerlingen?

Onder de bezielende leiding van Michiel van Eijsbouts – redacteur bij De Speld en vragenmaker bij o.a. Met Het Mes Op Tafel en De Slimste Mens – maak je deel uit van een divers programma.

Parel uit de Praktijk

Zo deelt Peter van ’t Westeinde van De Onderwijsspecialisten samen met Martine Derks, programmamanager Samen opleiden binnen de HAN een prachtige Parel uit de Praktijk. Van ’t Westeinde en Derks nemen je mee met het bijzondere verhaal van het Partnerschap ‘Veelzijdig opleiden in diversiteit’, het eerste partnerschap Samen Opleiden & Professionaliseren waarin het speciaal onderwijs participeert! Ga mee op avontuur en ontdek hoe dit partnerschap het verschil gaat maken voor kinderen en zorgt voor goed toegeruste leraren die zijn opgeleid in diversiteit.

Vraag het Peer

Tijdens het item ‘Vraag het Peer’ kan jij met al je vragen over gedrag en inclusiviteit terecht bij Peer van der Helm, bijzonder hoogleraar en zorg voor leerlingen met cognitieve beperkingen en gedragsproblemen in het speciaal onderwijs, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Altijd al iets willen weten hoe om te gaan met bepaalde vormen van gedrag of hoe we nu tot inclusiever onderwijs kunnen komen? Vraag het Peer!

Samenwerken voor de toekomst

We sluiten het programma af met een triggersessie van Claire Boonstra, auteur van Het Onderwijsvragenboek, winnaar van de onderwijsfilm van 2015 en bekend van haar TED talks en andere inspirerende toespraken. Met haar stichting Operation Education zet Claire zich in voor onderwijs dat uitgaat van wat echt belangrijk is in het leven en voor al het leven op aarde. Claire houdt ons een spiegel voor van de wereld van het (gespecialiseerd) onderwijs waarin we nu leven en laat zien dat we samen, ook als Sectorraad GO, een deze wereld van onderwijs anders kunnen vormgeven. Waarin we nog rechtvaardiger omgaan met de kansen die we kinderen bieden. Geïnspireerd en hopelijk ‘wat door elkaar geschud’ gaan we vervolgens in Breakoutrooms het gesprek met elkaar aan over wat we in het huidige onderwijs los zouden willen laten, hoe we het Onderwijs van de toekomst vorm willen geven en welke rol het gespecialiseerd onderwijs (wij als vereniging) daarin hebben.

Praktische informatie

Wanneer: 5 november 2021
Tijd: 10.00 – 11.45 uur
Waar: Online
Voor wie: De leden van de Sectorraad GO: bestuurders, schoolleiders, IB-ers, leerkrachten en netwerkpartners
Kosten: Er zijn geen kosten aan deze Webinar verbonden
Aanmelden: Via dit formulier. Website www.hetgongres.nl.

Graag wijzen wij ook op de twee aanvullende activiteiten die wij op 5 november organiseren.

De ALV van Sectorraad GO vindt digitaal plaats van 13.00 tot 14.00 uur. We sluiten deze dag af met een digitale lezing/workshop van Peer van der Helm, welke plaatsvindt van 15.00 tot 16.00 uur.