Go op Bezoek

03-11-2021

In het kader dat de Sectorraad GO graag wil weten hoe het de leden gaat, wat je mee geeft, waar je trots op bent, een bezoek aan: Mozarthof (zml so/vso).

Als je naar hun website kijkt zie je hoe veelzijdig ze zijn. Gezonde school, Yoga, G hockey, met pit zorgbegeleiding en met recht een maatschappelijk betrokken school. Nu zit de school in een fase vlak voor een fusie met De Kleine Prins. Een fase waarin logischerwijs nu vooral wordt gekeken naar dat wat goed gaat en wat vanuit de al ingezette acties, nog beter kan.

In het gesprek valt me op dat over welk gebied, thema of onderwerp je ook praat, de schoolleider een mening, visie en de know how heeft. En ook vaak een prettige kritische noot. Wellicht komt het ook omdat de schoolleider de knop voor het GO nieuws al op haar telefoon had staan.

Wel leven er zorgen over een eventuele griepgolf (of anders), want vervanging organiseren is erg moeilijk en ook voor leerlingen een niet welkome impact.

Van het doelgroepenmodel naar de arbeidsmarktregio’s, van formatief toetsen tot opleiden in de school, van uitstroom, instroom, zorg arrangementen, Edumaps, opbrengsten, kunst en cultuur en nog naar de relatie met samenwerkingsverband. Door deze vele onderwerpen vloog de tijd voorbij en loop ik na een rondleiding de school weer uit.