GO op bezoek bij de Brouwerij

07-10-2022

So De Brouwerij biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 13 jaar met een intensieve ondersteuningsbehoefte met name op het gebied van ASS of een aanverwante hulpvraag.

Uit het gesprek blijkt al snel de passie, gedrevenheid en het op maat werken voor leerlingen waarvoor het nog belangrijker is om veiligheid, duidelijkheid, rust en structuur te ervaren. Daarbij kijkt de school steeds vanuit de mogelijkheden van het kind. En op het moment dat dat mogelijk is, wordt de uitgebreide ondersteuning vanuit het gedachtegoed van scaffolding ook weer afgebouwd. De teamleden realiseren zich namelijk ook dat zij werken in een specialistische setting en dat de wereld nou eenmaal niet zo aangepast en afgestemd is als de school.

We hanteren een neutrale houding, stellen ons flexibel op, accepteren de leerlingen en zoeken naar oplossingen

We wisselen uit over de specifieke kennis en expertise die nodig is voor dit soort passend onderwijs. Hieruit blijkt steeds weer dat het in alle gevallen gaat het over de totale ontwikkeling van een kind.

Op deze school werken ze samen met ouders om elk kind te laten groeien!

En ook op deze school wordt er nagedacht over de toekomst. De mogelijkheden tot inclusiever onderwijs, bijvoorbeeld door geïntegreerde huisvesting, worden onderzocht. Dit gebeurt onder meer door de samenwerking met het SWV te optimaliseren.

Deze school oogt als een fijne leerplek voor leerlingen en werkplek voor collega’s, waar ze met recht trots op zijn!