GO op bezoek Dr. M van der Hoeve school

28-11-2022

Deze tekst lezen we op de website van hen “De Dr. M. van der Hoeve school biedt onderwijs aan leerlingen met speciale onderwijsbehoeften in de leeftijd van 4 tot 13 jaar die op leergebied vastlopen, of dreigen vast te lopen, in het regulier basisonderwijs. Wij zijn een openbare school waar actief aandacht wordt besteed aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur voor één bepaalde opvatting.”

Echter ben in je in de school en spreek je de schoolleider dan voel en ervaar je dat de bovenstaande tekst wel wat te neutraal of zoiets lijkt. Kwaliteit en gedrevenheid staan centraal, het niet voor niets is dat mensen er graag werken. Alles lijkt in het teken te staan van, helpt het ipv van hoort het.

Ze bieden er o.a. Kanjertraining, de OPP’s zijn op orde, Je ziet daar De gedragswaaier in de kast staan.

In het expertise centrum “Jonge kind”, zijn zij op zoek naar de onderwijsbehoeften. Na de kleuterperiode stroomt ongeveer 60% van de kinderen uit naar een onderwijsplek elders, het best passend bij het kind.

Het was een informatief bliksembezoek!