Trends & Tapas-sessie

01-12-2022

Het NRO en het Lerarencollectief organiseren op donderdag 8 december van 17.00-19.30 uur een Trends & Tapas-sessie in Bunnik.

We nodigen onderwijsprofessionals in het go, po en vo en de diverse schooltypen uit om mee te denken over potentiële onderwerpen voor nieuwe leidraden voor het primair en voortgezet onderwijs.

Wat zijn uitdagingen op school en in de klas waar we praktische aanbevelingen voor kunnen ontwikkelen?

Praat mee vanuit jouw expertise en ervaring als leerkracht, intern begeleider, schoolleider of lerarenopleider!

Het NRO maakt leidraden over enkele belangrijke onderwijsthema’s. Hierin worden kennis en inzichten uit onderzoek toegankelijk en toepasbaar gemaakt voor scholen.

Centraal in elke leidraad staan enkele praktische aanbevelingen om direct mee aan de slag te gaan, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Elke leidraad wordt gemaakt door een schrijfteam van wetenschappers, leerkrachten, intern begeleiders, schoolleiders en lerarenopleiders.

Programma

In de Trends & Tapas-sessie starten we met het rangschikken van potentiële thema’s. Deze komen voort uit een online veldraadpleging. Voor welk van de thema’s zie je in jouw onderwijspraktijk het meest een behoefte aan kennis uit onderzoek?

Daarna zoomen we per thema in voor een verdere afbakening: welke vragen en behoeften zie je binnen een thema; welke uitdagingen ervaar je of jouw team in de praktijk? Dit alles doen we in een open gesprek met elkaar en onder het genot van een hapje en een drankje.

Praktische informatie

•            Datum en tijd: donderdag 8 december 2022; 17.00-19.30 uur (inloop vanaf 16.30 uur)

•            Locatie: Postillion Hotel Utrecht Bunnik, Baan van Fectio 1, 3981 HZ Bunnik

•            Kosten: geen

Je kunt je tot 5 december aanmelden via https://www.nro.nl/bijeenkomsten/trends-tapas-themaverkenning-voor-leidraden-po/vo.