Gongres 2023

14-09-2023

Beste collega,

Graag nodigen wij je uit voor het ‘GOngres | Inclusief onderwijs; een wereld te winnen’ op 24 november 2023 bij de SS Rotterdam.

Dit jaar wordt het GOngres georganiseerd door Yulius, iHUB en Sectorraad GO en heeft als thema inclusief onderwijs.

Samen op ontdekkingsreis
Om tot scholen te komen waarin een onderwijsaanbod voor iedere leerling gerealiseerd wordt, is intensieve samenwerking tussen het speciaal en regulier onderwijs een noodzaak. Het realiseren van een integraal onderwijsaanbod, waarin kennis, deskundigheid en expertise gezamenlijk ingezet wordt om aan de ondersteuningsbehoefte van iedere leerling tegemoet te kunnen komen, leidt tot inclusieve scholen, waar iedere leerling welkom is. Tijdens het GOngres verkennen en onderzoeken we zowel de good als de bad practices. We gaan met elkaar op ontdekkingsreis want er is nog een wereld te winnen!

Rijkgevulde bijeenkomst
Tijdens deze rijkgevulde bijeenkomst gaan we samen in gesprek om met en van elkaar te leren en laten wij ons inspireren door interessante sprekers – waaronder danser Redouan Ait Chitt en onderzoeker Sharon Stellaard – en onderwijsprofessionals. Het GOngres biedt een uitgelezen kans om kennis te delen, inzichten op te doen en te netwerken met gelijkgestemden die zich inzetten voor inclusief onderwijs. Een dag vol verkenning en ontdekking.

Samen werken aan inclusief onderwijs
Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer wij samen werken aan inclusief onderwijs het ons gaat lukken om iedere leerling welkom te heten op school. Daarom zijn tijdens het GOngres alle professionals van harte welkom. Schoolbesturen, directeuren, samenwerkingsverbanden, vertegenwoordigers OCW, docenten, orthopedagogen, interne begeleiders, gemeenten, jeugdzorg en niet te vergeten onze collega’s uit het reguliere onderwijs.

Praktische informatie
Datum: 24 november 2023
Tijd: 09.00 – 16.30 uur
Locatie: SS Rotterdam
Voor wie: Schoolbesturen, directeuren, samenwerkingsverbanden, vertegenwoordigers OCW, docenten, orthopedagogen, interne begeleiders, gemeenten, jeugdzorg, regulier onderwijs

Ticket Fee: 250 euro

Aanmelden: via dit formulier