Internet voor elke leerling tijdens onderwijs op afstand

Thema: Corona

19-01-2021

Een goede internetverbinding is helaas niet voor iedereen weggelegd, terwijl dat toch essentieel is voor het afstandsonderwijs. SIVON biedt daarom, op verzoek van de PO- en VO-raad en OCW, samen met een aantal telecomproviders tijdelijke internetoplossingen aan. Zijn er binnen jouw schoolbestuur leerlingen zonder goed internet? Meld je dan aan.

Hoe werkt het?

  • Je bepaalt per schoollocatie welke leerlingen in aanmerking komen voor een internetoplossing;
  • Per leerling kijk je samen met de ouder(s) of verzorger(s) welke optie het beste past bij de situatie van de leerling;
  • Op het aanmeldformulier vul je per schoollocatie de aantallen per optie in;
  • In samenwerking met de telecomproviders kijkt SIVON naar alle aanvragen en maken zij een verdeling;
  • Je ontvangt, indien beschikbaar, per schoollocatie de aangevraagde internetverbindingen die je vervolgens kunt verspreiden onder de leerlingen.

Let op. De voorraad is beperkt. Het advies is om zo snel mogelijk aan te melden.

Kosten

Er wordt geen vergoeding gevraagd aan het schoolbestuur, de school of de leerling voor de internetoplossing. Ook is een lidmaatschap van SIVON geen vereiste. Zowel leden als niet-leden komen in aanmerking. 

Meer info en aanmelden?

Ga naar de website van SIVON. Aanmelden kan zolang de voorraad strekt.

En de nieuwe naam is: Sectorraad GO!

Sinds 1 januari 2021 zijn LECSO en SBOwerkverband gefuseerd tot één, nieuwe organisatie voor gespecialiseerd onderwijs. Een organisatie die zich op basis van haar kennis en expertise inzet voor leerlingen met een bijzondere ondersteuningsbehoefte op onderwijsgebied. Dankzij het verbinden van deze expertise, zetten wij ons niet alleen nóg beter in voor de leerlingen in het speciaal basis-, speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs maar bundelen we ook onze krachten voor het reguliere onderwijs. Omdat wij geloven in ontwikkelingen waarin leerlingen zoveel mogelijk sámen naar school gaan, ongeacht hun verschillen in ondersteuningsbehoefte. Als nieuwe organisatie zetten we daar graag onze gespecialiseerde kennis voor in. Bij deze nieuwe organisatie hoort een nieuwe naam. Vol trots heten wij nu Sectorraad GO!