Tweede Kamer spreekt zich uit: dicht de loonkloof tussen po en v(s)o

05-02-2021

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om de loonkloof tussen het personeel van primair- en voortgezet onderwijs te dichten. Samen met o.a. de PO-Raad vinden we al heel lang dat de salarissen in het po en vo gelijk moeten worden getrokken en we zijn dus blij met deze motie en de steun. 

Nu een meerderheid van de Kamer vindt dat de loonkloof tussen po en vo gedicht moet worden, moet demissionair minister Arie Slob (Onderwijs) een brief naar de Kamer sturen waarin hij stelt hoe de motie tot uitvoer moet worden gebracht.  

Samen met de PO- en VO-raad pleiten we voor één Wet op het funderend onderwijs, waarin de overgangen tussen po en vo veel soepeler verlopen. Eén cao voor het funderend onderwijs zou het sluitstuk van deze ontwikkeling moeten zijn.