Eenvoudig verwerkersovereenkomsten beheren

23-05-2023

Bijna 60 leveranciers bieden verwerkersovereenkomsten aan schoolbesturen aan via de nieuwe Dienst Verwerkersovereenkomsten van Kennisnet. 

Met de Dienst Verwerkersovereenkomsten kun je verwerkersovereenkomsten met jouw leveranciers beoordelen, ondertekenen en beheren. 

AVG-verplichting

Door de koppeling met eHerkenning komt de overeenkomst altijd terecht bij de persoon met de bevoegdheid om te tekenen. Zo voldoe je eenvoudig aan je AVG-verplichting als het gaat om het maken van afspraken met leveranciers. Bekijk welke leveranciers al zijn aangesloten.      

Wat moet je doen?

Om een aangeboden verwerkersovereenkomst te kunnen beoordelen en ondertekenen moet je twee dingen doen:

  1. Zorg dat het e-mailadres van jouw schoolorganisatie goed geregistreerd staat in de Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO) onder ‘contactgegevens onderwijsbestuur’.
    Als er een verwerkersovereenkomst voor je klaar staat krijgt je op dit adres een bericht.
  2. Richt eHerkenning in voor de Dienst Verwerkersovereenkomsten. Daarmee log je in op de omgeving. Hoe je eHerkenning inricht lees je op de website van Kennisnet
    LET OP: heb je al eHerkenning? Controleer dan of de juiste machtigingen zijn toegekend. Ook de persoon die een verwerkersovereenkomst beoordeelt heeft een eHerkenningsmiddel nodig.

Kijk voor meer informatie op de website van Kennisnet.