Gezocht: examinatoren staatsexamens voortgezet speciaal onderwijs

30-06-2021

Jaarlijks worden duizenden staatsexamens gemaakt, onder andere door ruim 5000 leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs. Op dit moment draaien de staatsexamens van het College voor Toetsing en Examens (CvTE) op volle toeren. Het CvTE heeft echter een tekort aan examinatoren. Ben jij werkzaam als leraar in het vo en wil jij je steentje bijdragen aan de staatsexamens? Meld je dan aan als examinator.

Leerlingen hebben op dit moment de schriftelijke examens achter de rug en starten met de mondelinge examens. Deze examens zijn mogelijk dankzij de examinatoren die deze vaak naast hun werk als leraar in het vo afnemen. Het CvTE krijgt afmeldingen van examinatoren vanwege persoonlijke redenen, maar soms ook omdat scholen hun toestemming hiervoor intrekken. Alle leerlingen die staatsexamen doen moeten de mogelijkheid krijgen een diploma of certificaat te halen. Daarom is het belangrijk dat leraren, scholen en schoolbesturen dit mogelijk blijven maken.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de staatsexamens in het voortgezet (speciaal) onderwijs of wil je je aanmelden als examinator? Ga dan naar www.staatsexamensvo.nl of bekijk deze pagina voor meer info over het meewerken aan staatsexamens als examinator.