Gezonde School-impuls: ondersteuning van een gezonde leefstijl in coronatijd

06-06-2021

Tussen 7 en 18 juni kunnen alle (gespecialiseerde onderwijs) scholen hun belangstelling kenbaar maken voor de Gezonde School-impuls 2021 via mijngezondeschool.nl.

Extra duwtje in de rug

Deze tijdelijke regeling is bedoeld om scholen een extra duwtje in de rug te geven om te werken aan een gezonde leefstijl tijdens de coronapandemie. De impuls bestaat uit een geldbedrag van € 1.200,- per schoollocatie. De school moet dit bedrag in 2021 besteden.

Ook krijgt een school ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van de GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst in de regio (maximaal 4 ondersteuningsuren) en webinar(s) over de Gezonde School-aanpak.

Werken aan een gezonde leefstijl

Een school kan de Gezonde School-impuls 2021 inzetten voor de aanschaf van erkende Gezonde School-activiteiten, de vergoeding van de taakuren van een eigen medewerker van de school die is aangesteld als Gezonde School-coördinator, en als bijdrage in de kosten voor deelname aan de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School.

Lees meer over de impuls 2021 of meld je school meteen aan via Mijngezondeschool.nl.

Is de belangstelling groter dan het aantal plekken, dan zal de inschrijving eerder worden gesloten. Wees er dus snel bij!