GO op bezoek Diamant College

12-09-2022

Ze willen op dit College dat leerlingen laten ontdekken en het beste uit zichzelf halen. 

Doelgericht aan hun gedrag en aan hun talenten, is hun Credo. 

Daarom zorgen ze ervoor is dat elke leerling de mogelijkheid krijgt of er aan werkt om zich goed te voelen en met plezier naar school te gaan. Ook wordt daarbij gestimuleerd dat er inspraak is en dat leerlingen meedenken hoe samen het onderwijs vorm te geven. Wat werkt er voor hen!

Dit goede onderwijsaanbod en ondersteuning doen ze o.a. door een veilige, stimulerende omgeving te creëren waarin elke leerling kan werken aan vaardigheden die hun kansen voor de toekomst vergroten. Dit vanuit een onderzoekende houding.

Ze geven daarbij hun leerlingen uitdagend onderwijs in de leer- en praktijkvakken. Daarbij werken ze nauw samen in de regio met samenwerkingspartners, ouders en hulpverleners. 

Bij de vraag: “wat is de schoonheid van het GO” krijgen we dan ook het antwoord:” we zijn meer dan alleen onderwijs, ontwikkeling staat in een bredere zin centraal, in samenhang, samenwerken en win-win met ‘de zorg’.

In alles merk je dat er een ambitieus team staat wat weet dat er nog veel moois te ontwikkelen valt, echter ook al veel ontwikkeld heeft. Daar is dit een voorbeeld van: