GO op bezoek Het Mozaiek (SBO)

01-11-2021

In het kader dat de Sectorraad GO graag wil weten hoe het de leden gaat, wat je meegeeft, waar je trots op bent een bezoek aan: SBO het Mozaiek. Trots en toegerust!

“Ik heb in geen andere baan hiervoor, zoveel gelachen”

Hiermee opent de schoolleider het gesprek. Er staat een sterk team, wat doelbewust gekozen heeft voor het SBO en in alles wat we horen klinkt een onderwijskundige en orthodidactische, wel overdachte lijn. We hebben een gesprek waarbij achteraf de schoolleider aangeeft het ook goed te vinden om weer eens haar school vanuit de ogen van een ander te bezien.

Belangrijke rol ouders

Een van de aspecten is nadenken over hoe je zorgt dat ouders ‘mee zijn’, snappen wat we doen en weten wat we verwachten. Het is belangrijk dat we ieder vanuit onze eigen rol er samen voor zorgen dat zowel op school als in de thuisomgeving er zaken op elkaar aansluiten, kloppen en werken.

Communicatie, visueel maken, transparantie en steeds weer omdenken en nadenken hoe je ouders/verzorgers benadert, betrekt en onderdeel laat zijn. Dat is wat er (naast SWPBS heldere opbrengst analyse, grenzen aangeven, koken door leerlingen voor het team, gedichten op de buitenmuur en een krachtige actieve leerlingenraad) gebeurt!

Passie

De ambitieuze en scherpe schoolleider geeft ons (o.a.) mee: ‘Kijk naar wat er in de scholen gebeurt’. Doe wat je nu doet! En nog belangrijker: ‘Wees positief over ons vak. Het onderwijs is zo mooi, zo leuk en biedt zoveel kansen! Stop met het negatieve gepraat over werkdruk, dingen die niet zouden kunnen of lukken!’

Nog even 10 minuten in de auto na zitten genieten (en ook even bijkomen; tjonge wat een passie).