Korte en lange termijn COVID-19

08-02-2022

Door onze overheid is in samenspraak met (o.a.) ons (natuurlijk) verder gedacht over de kortere termijn en langere termijn betreffende Covid-19.

Alle input ook van jullie nemen we mee. Een eerste uitkomst daarvan is deze brief die naar de kamers is gestuurd:

www.rijksoverheid

Het kabinet heeft hierin een nieuwe visie op het coronabeleid gepresenteerd. Het is een kortetermijnvisie voor deze winter, maar de brief bevat ook zaken waaruit blijkt waar het kabinet op de langere termijn heen wil.

Het kabinet noemt een nieuwe schoolsluiting niet bij voorbaat uitgesloten, daarover wordt nog gesproken met sectoren. “Zo kan het onderwijs als belangrijke sector voor de ontwikkeling van onze kinderen prioriteit krijgen in de besluitvorming en zo lang mogelijk uitgezonderd blijven, indien contact beperkende maatregelen onverhoopt weer nodig zijn.”

Ook is men voornemens de communicatie te richten op:

  • een heldere verwoording van wat leven met het virus voor de samenleving betekent;
  • het bieden van toepasbare handelingsperspectieven en gedragsadviezen om invulling aan ‘leven met het virus’ te kunnen geven;
  • het bieden van duidelijke en toegankelijke informatie over de ontwikkeling van het virus;
  • het tijdig, transparant en op een passende toon en met een passende vorm informeren (hoe, wat en waarom) over de kabinetsaanpak, het besluitvormingsproces en de inzet van instrumenten en mogelijke maatregelen.

“Het uitgangspunt wordt het openhouden van de samenleving