GO op bezoek Hoogvliet (SBO)

19-10-2021

In het kader ‘Sectorraad GO komt naar je toe’ …. een bezoekje aan de SBO Hoogvliet

We komen binnen in een geïntegreerd gebouw, waar wat we nu nog onderwijs en gespecialiseerd onderwijs samen met wijkteam en andere voorzieningen (waaronder ook een prachtige gymzaal) het onderwijs verzorgen. Het SBO betreft 6 groep en nu 76 leerlingen. De wens is om in de toekomst meer geïntergeerd samen te gaan werken. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan en schoolleider Renée Spetter heeft juist daarom zich snel aangemeld voor ons bezoek

We hebben een goed gesprek over waar de kansen liggen om meer samen te werken, hoe deze SBO school gepositioneerd is in de regio, dat je als school steeds moet inspelen op wat nodig is, dat kan ieder jaar verschillen. We krijgen een rondleiding, maken kennis met de schoolleider van de collegaschool. En natuurlijk gaan we niet weg voordat beide schoolleiders ‘De knop‘ op hun telefoon hebben.

We volgen graag waar deze SBO naar toe gaat groeien komende tijd. Dat ze waar ze trots op zijn maar mogen vasthouden: leerlingen worden gezien, hebben weer zin in leren en dat met een laag verloop van medewerkers (lees stabiel team)!