Meedoen – animatiefilm over ontwikkeling in onderwijs en zorg

23-04-2021

Gezamenlijk initiatief van de Sectorraad GO, PO-Raad en VO-raad

Alle mensen zijn verschillend, maar met elkaar vormen we één samenleving. Het is belangrijk dat kinderen al op school leren dat iedereen anders is. En dat je van elkaar kunt leren. Want dat legt de basis voor een gezamenlijke toekomst. In Nederland gaan steeds meer leerlingen, ook kinderen met een beperking of kinderen die extra ondersteuning nodig hebben naar een reguliere school. Zo blijven ze betrokken bij hun eigen gemeenschap. Maar dit gaat niet vanzelf! Dit vraagt om samenwerking en goede ondersteuning van leerlingen, ouders en leerkrachten.

Meedoen

Sectorraad GO, de PO-Raad en de VO-raad hebben het initiatief genomen om in een animatie-filmpje uit te leggen waarom zij dit een goede ontwikkeling vinden. Waarom we met z’n allen nóg meer moeten samenwerken om mogelijk te maken wat kinderen het allerliefste willen: meedoen!

Het filmpje

Meedoen laat de ontwikkeling zien die gaande is waarbij onderwijs, zorg en jeugdhulp er samen voor zorgen dat kinderen zoveel als mogelijk naar een reguliere school gaan. Meedoen is hier te bekijken.