Oproep: denk mee over leidraad lees- en taalontwikkeling

18-04-2024

Heb je affiniteit met lees- en taalontwikkeling in het gespecialiseerd onderwijs? En wil je je inzetten voor het toegankelijk maken van complexe wetenschappelijke materie? Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) zoekt onderwijsprofessionals voor een expertbijeenkomst in mei.  

Het NRO start dit jaar mogelijk met een leidraad over lees- en taalontwikkeling. De publicatie maakt wetenschappelijke inzichten toegankelijk en toepasbaar voor de onderwijspraktijk, aan de hand van aanbevelingen, tools en infographics. De leidraad komt tot stand in nauwe samenwerking met de onderwijspraktijk. Bekijk hier de leidraden die eerder verschenen voor het po, vo en mbo.

Wil jij meedenken?

Het NRO organiseert in mei een kleinschalige expertbijeenkomst met deskundigen, onderzoekers en onderwijsprofessionals in het gespecialiseerd onderwijs (sbo, so of vso). Deelnemers gaan met elkaar in gesprek om te verkennen welke informatiebehoeften onderwijsprofessionals hebben op het gebied van lees- en taalontwikkeling. Wil jij hier aan deelnemen? Neem dan voor 7 mei contact op met Eline Schrama van het NRO via e.schrama@nwo.nl.

Je kunt een kort mailtje sturen met als referentie “Meedenken over leidraad lees- en taalontwikkeling” en dan sturen wij jou een datumprikker om tot een datum te komen waarop de meeste deelnemers kunnen.