Technologie voor mensen met een beperking

Kunnen lezen wat je niet kunt horen. Kunnen horen wat je niet kunt lezen. Een bril die voorleest wat je zelf niet kunt lezen, een beamer die met lichtsignalen helpt bij het assembleren, een robot die je begeleidt, of een Augmented Reality bril die je door werkprocessen loodst. Sterker, weerbaarder, slimmer  en breder inzetbaar worden met hulp van nieuwe technieken. Een kleine greep uit de mogelijkheden van nieuwe technologie. Deze tools verdienen het daarom  om bij veel meer bedrijven en voor veel meer mensen ingezet te worden!

Nieuwe technologieën als spraakherkenning, leesondersteuning, stressreductie, begeleiding bij assemblage, zijn de afgelopen twee jaar ingezet op de werkvloer. Met mooie resultaten. Deze nieuwe technologieën wil de Coalitie voor Technologie en Inclusie nu bij meer werkgevers en voor meer medewerkers gaan inzetten.

Nieuwe technologische toepassingen

Tijdens online regionale bijeenkomsten kunnen werkgevers, ontwikkelaars, werkondersteuners, en gebruikers elkaar ontmoeten om samen ideeën te bedenken voor pilots waar nieuwe technologie op de werkvloer ingezet gaat worden. Geholpen door  inspirerende voorbeelden van nieuwe technologieën willen we samenwerking stimuleren en naar oplossingen zoeken die het werk beter maken voor zowel de werkgever als de werknemers met beperkingen. De Coalitie voor Technologie en Inclusie is een samenwerkingsverband tussen UWV, het ministerie van SZW, AWVN, de LCR, Jobstap, de Robotacademie, Tilburg University, de sectorraad GO en de 4TU Federation.

Info en aanmelden via: https://www.technologievoorinclusie.nl/challenges2021/