Deel ervaringen ‘medewerker tekort’

07-10-2021

We krijgen steeds meer signalen van onze scholen dat door leraren/medewerker tekort de volledige schooltijden niet meer garanderend kan worden.

Er is bijvoorbeeld sprake van 4 daagse schoolweek en of onbevoegd personeel voor de klas. Ook horen dat soms er een (extra) wachtlijst ontstaat omdat de formatie en het lokaal er wel is, maar personeel niet.

We hebben begrepen dat er GO scholen zijn die nu al aangeven dat er geen nieuwe l.l. zich kunnen inschrijven dit jaar. Dit terwijl er normaliter er eerder wel tussentijdse instroom was.

Leden zijn op zoek naar ervaringen van andere GO scholen in het land en good practise of gedeelde smart. “Kunnen jullie ons aan andere besturen en of scholen verbinden met dezelfde problematiek?”.

We willen graag deze service bieden. Daarom deze oproep:

Laat ons weten als het bovenstaande aan de hand is. En deel je ervaringen, voorbeelden. B.v. hoe heb je ouders geïnformeerd? Heb je een voorbeeldbrief? Hoe heb je dit afgestemd met je MR? Hoe om te gaan met inspectie en leerplicht? Etc.

Geef aan of jij door ons geïnformeerd wil worden. Je krijgt dan als lid toegang tot een (‘exclusief’) platform waar alles verzameld is. En natuurlijk geef aan of je eventueel direct benaderd mag worden door een collega. We zorgen er dan voor dat je gevonden kan worden door die andere collega.

Dit doe je door ons een mailtje te sturen: info@gespecialiseerdonderwijs.nl. Liefst met veel bijlagen met allerlei handig uitgewerkte tips, trics en nog veel meer zodat ‘het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden’.

Wil je even gebeld worden om te sparren. Laat het ons het weten!