Meedenken over thema’s

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) zoekt onderwijsprofessionals (po/vo) die willen meedenken over thema’s voor de ontwikkeling van nieuwe leidraden.

Voor welke onderwijsthema’s zou jij een leidraad willen zien? Ook kun je samen met vakgenoten meewerken aan de ontwikkeling van een leidraad.

Het NRO maakt leidraden over enkele belangrijke onderwijsthema’s. Hierin worden kennis en inzichten uit onderzoek toegankelijk en toepasbaar gemaakt voor scholen. Centraal in elke leidraad staan enkele praktische aanbevelingen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

De leidraden zijn bedoeld om te reflecteren op je eigen onderwijs en om onderbouwde keuzes te kunnen maken in de klas en in de school.

Bij de leidraad verschijnen posters, infographics en activiteitenbladen waarmee je direct aan de slag kunt. Elke leidraad wordt gemaakt door een schrijfteam van wetenschappers, leerkrachten, intern begeleiders, schoolleiders en lerarenopleiders.

Denk met hen mee!

Het NRO wil met de leidraden graag aansluiten bij thema’s die leven in de onderwijspraktijk. Wat vind jij belangrijke onderwijsthema’s om nieuwe leidraden voor te ontwikkelen? Denk met ons mee en geef voor maandag 7 november jouw thema’s door via onderstaand formulier.

Ook zijn we op zoek naar onderwijsprofessionals die willen meewerken in een van de schrijfteams. Je kunt je hiervoor opgeven via hetzelfde formulier.

Geef jouw onderwijsthema’s door

Meer weten over de leidraden?

Voor het primair en voortgezet onderwijs zijn reeds drie leidraden verschenen:

  • Differentiatie als sleutel voor gelijke kansen (po)
  • Hoge verwachtingen en onderwijskansen (po)
  • Werken aan onderwijsverbetering (po)

In januari 2023 verschijnt de leidraad Werken aan onderwijsverbetering (vo).

Kijk hier voor meer informatie over de leidraden. Heb je vragen? Neem dan contact op met Angela Molema via a.molema@nwo.nl.

<bron>